Lentekleuren

De start van de lente betekent niet alleen weer meer kleur in het doorgaans grijze Nederlandse landschap, maar ook in onze garderobes. Het palet van dit voorjaar wordt gekenmerkt door kleuren die hoop en optimisme weerspiegelen en het verlangen naar plezier benadrukken dat kleur in ons leven kan brengen. Zo zien we prachtige, trendy en kleurrijke items voorbijkomen bij onder meer Street One en Opus, waar je spontaan vrolijk van wordt. Om alvast in de stemming te komen, lichten we hier een tipje van de sluier op.

Na maanden binnen te hebben gezeten, werd de inspiratie voor de lentecollecties veelal uit het buitenleven gehaald. En met het lichte, hemelsblauw, dat doet denken aan een wolkeloze zomerdag, waait er ook een héérlijke frisse wind door je garderobe. Ga voor blauw op blauw en breng verrassende accenten aan met (felle) roze, gele en oranje accessoires. Of ga voor een prachtige mix met andere pasteltinten als perzik, zacht roze en mintgroen.

Het populaire, zonnige geel, dat we dit voorjaar veel gaan zien, geeft ons niet alleen een goed gevoel, maar herinnert ons ook aan het plezier dat we kunnen halen uit een mooie outfit. Draag geel op jeans voor een opgewekte lentelook of maak elegante combinaties met cognac tinten. Ook de combinaties zwart/geel of grijs/geel kunnen erg chic staan. Echte waaghalzen gaan voor sets van geel en fuchsia roze of diep paars.

Lila is lieflijk en vrouwelijk. Daarom creëer je de tofste looks in combinatie met stoere materialen als (champignonkleurig- of zwart) leer, suède of denim, maar ook uitbundige pasvormen, waarbij het accent op de schouders of mouwen ligt. In opvallende, grote (bloemen)prints komt deze frisse tint dit voorjaar eveneens goed tot haar recht.

Oranje is niet alleen óveral deze lente, maar ook nog eens verrassend veelzijdig en makkelijk te dragen met andere kleuren. Met blauw of grijs denim heb je hoe dan ook een goede match in handen, maar vergeet niet om af en toe ook eens voor een opgewekte print te kiezen. Denk aan luipaard, tijger of een klassieke Bretonse streep. Wie durft, gaat natuurlijk voor een mix met vurig rood. Time to live life with a little spice!