Picture perfect

Na een jaar van makkelijke kleding voor in huis, moeten velen onder ons wellicht weer even zoeken naar hun eigen stijl. Nu de buitenwereld weer op ons wacht, volgt de zoektocht naar perfecte zomeritems natuurlijk al snel. En hoewel eenvoud nog steeds de modetrends domineert, kijken we er ook weer naar uit om weer eens ouderwets opgedoft de deur uit te gaan. Het resultaat: looks die van zonsopgang tot zonsondergang meegaan en functioneel zijn voor dagen op het strand, maar ook voor de happy hours in het café, die we zo hebben gemist.

Mode is fantasie en nu we weer voorzichtig mogen reizen, dromen we weer massaal van mini breaks van onze dagelijkse routine, per vliegtuig, trein of misschien een boot. Welke items kunnen dat sentiment beter overbrengen dan kleding met een nautisch thema; dé trend van deze zomer, welke het begin van een reis markeren. Of het nu ter land, ter zee of in de lucht is, dit seizoen hullen we ons in zeemansstrepen -en kragen, helder wit en marineblauw. De manier om het afgelopen jaar af te sluiten en de opwindende toekomst die voor ons ligt te verwelkomen lijkt ons zo.  

Oversized is de winnende look van de zomer van 2021, die je letterlijk de ruimte geeft om zo comfortabel mogelijk meer tijd buitenshuis en in openbare omgevingen door te brengen. Hoe maak je je deze trend eigen? Kies bijvoorbeeld voor wijde pijpen, opvallende schouders, maxi jurken of rokken en taillebanden met voldoende bewegingsvrijheid, zoals bij de lounge short of enkelbroek; een short/broek met, je raad het al, elastische tailleband. 

De tegenhanger van grote volumes stof deze zomer? Minder is meer – letterlijk, met pasvormen, die draaien om het laten zien van huid. Van middenrif en uitsnijdingen die een glimp van rug of torso onthullen tot de reïncarnatie van de bralette, die als top wordt gedragen. We kunnen ons voorstellen dat dit iets teveel van het goede is voor sommige. Daarom is deze goed te stijlen onder een romantische print jurk van licht materiaal. Zeer stijlvol en vrouwelijk!