September chic

Hoewel september het einde van de zomer inluidt en we reikhalzend beginnen uit te kijken naar spicy pompoen latte ’s, prachtige bladeren buiten en donkere bloemenprints afgewisseld met ruiten hebben we in de realiteit nog vaak te maken met een kleine kloof tussen de seizoens- en weerkalender. Waar je het ene ogenblik geniet van een heerlijk, warme na-zomerdag word je het volgende moment verrast door de ene hoosbui na de andere. De beste manier om je te wapenen tegen deze wisselvallige dagen? Bij First Lady shop je items die je zomergarderobe een instant update geven en die je óók nog lang kunt dragen na je laatste bezoekje aan het strand.

Voeg één stuk in herfsttint -of materiaal toe aan je looks. Een paar favoriete kleuren zijn bruin, bordeaux, mosterd, donkergroen of marineblauw en corduroy, leer, fluweel of wol voegen nét al dat beetje “herfst” toe aan je outfit. Zo creëer je in een minirok van imitatieleer, corduroy of suède nog steeds die luxe uitstraling, maar zorgen blote benen ervoor dat je deze outfit ook bij warmere temperaturen aan kunt. Draag er een zomerse top, simpel T-shirt of lichtgewicht blouse op of kies eventueel voor open breisels en dunne (col)truien bij koudere temperaturen, al dan niet met korte mouwen of zelf helemaal zonder mouwen.

Midi- en maxi jurken bieden de perfecte bewegingsvrijheid om je toch comfortabel te voelen tijdens zonnig weer en hitte, waarbij bloemenpatronen en andere trendy prints in aardetinten een brug slaan tussen zomer- en herfst esthetiek. Voeg een slappe hoed en sandalen toe op de zonnige momenten en stoere (lange) boots en een shawl, vest of jasje om de outfit geschikter te maken voor koelere dagen.

Jumpsuits zien er stijlvol uit met vesten, (oversized) blazers of bikerjassen en kunnen worden gedragen met sandalen of enkellaarzen, wat maakt dat ze de ideale overgangsoutfit zijn.

Palazzo- of enkelbroeken zijn ideaal voor dagen waarop het geen zomer, maar ook geen herfst is. Door de soepel vallende pasvorm kunnen ze worden gecombineerd met zowel sandalen als hakken of sneakers. Ook kun je ze combineren met zowel een makkelijk T-shirt als iets gekledere blouse of zelfs warme sweater. Ook hier geldt: combineer een herfsttint of stof met zomerse items voor die perfecte nazomer look. Ga bijvoorbeeld voor een lichte denim met blouse in herfstprint of een pantalon voor het najaar met zomers shirt.