Wardrobe revival

Na een roerig jaar zijn we hard toe aan een mode-rebound. Gelukkig komt deze dit najaar al naar je toe! Te beginnen met de nieuwste collecties van First Lady, boordevol levendige en on-herfstachtige kleuren en prints, maar ook mooi leer, zachte breisels en andere prachtige texturen. De mode van dit seizoen weerspiegelt ieders stemming om eropuit te gaan en weer in beweging te komen dus let’s get going!

Hoewel we vrolijke, bloemrijke prints kennen als hét patroon van de lente en zomer, zullen herfstkleurige bloemen dit seizoen zeker net zo populair worden. Deze donkerdere, chique versies, geven niet alleen je bestaande garderobe een prachtige, romantische injectie, maar maken de overgang van zomer naar herfst ook een stuk gemakkelijker. Herfstbloemen zijn niet zo overweldigend of levendig als hun lente-tegenhangers, maar daarom niet minder mooi. Van tops tot pantalons en jurken in all over print; deze herfst ben jij fresh as a daisy!

Elk jaar domineren donkere tinten voor de herfst en winter, dit najaar echter komt de hele fruitschaal aan kleuren langs voor een broodnodige vitamine injectie aan onze garderobes, waarbij appelgroen, lavendel, fuchsia en geel bovenop liggen. Benieuwd hoe je deze vrolijke tinten met elkaar kunt combineren, zonder eruit te zoen als een regenboog? Maak sets met maximaal twee hoofdkleuren en kies daarbij voor minimaal één simpel stuk in effen tint. Daarnaast geldt: als het perfect past op een jeans, zal het ook mooi staan bij andere neutrale items in grijs, crème, zwart-wit of cognac. Wie voorzichtiger wil uitpakken met de aanwezige kleuren du moment, kiest eerst voor subtiele accessoires in een verder neutrale look.

Dit najaar zijn we tevens getuige van de terugkeer van leer in zachtere kleuren dan zwart, zoals bruin, kaki of groen. Het paradepaardje van herfst? Een blouse of shacket, die je zowel over je wijde pantalon als jurk of rok kunt dragen. Naast leer is denim nog altijd populair als nooit tevoren. Van een klassiek denim jasje of stoere blouse op een bijpassende jeans tot aan denim jumpsuits; met de looks sla je de spijker op zijn kop.  

De ster van het vest is vorig jaar enorm gestegen en met de laatste uitvoeringen voor de komende periode dat blijft hopelijk nog even zo. Verwacht toffe kleuren, grove breisels, extra zakken en koperen knopen, waardoor je vest de absolute kers op de taart is, in plaats van het stuk dat over een stoel wordt geslingerd om vervolgens te vergeten. Naast nieuwerwetse vesten zien we ook veel ouderwetse sweatervesten, a.k.a spencers, maar dan van het soort dat niet bij een Engels schooluniform hoort. Draag samen met een mooie blouse over een rokje of stijl het op een jeans met alleen een T-shirt, hemdje of niks eronder.