Jacket please!

Een jas die je outfit met gemak afmaakt zodra je de deur uitstapt en waarbij het bijna niet eens meer uitmaakt wat je eronder draagt? Bij First Lady hebben we ons huiswerk gedaan. Van heerlijke puffers met een streetwear gevoel tot meer glamoureuze wollen jassen al dan niet met ceintuur; dit zijn de jassen voor de herfst van 2021, die de investering meer dan waard zijn!

Zou het niet heerlijk zijn om je uit bed uit te kunnen rollen met je dekens nog om je lichaam heen gewikkeld tegen de winterse kou? Het dragen van een warm pufferjack is een behoorlijk goed alternatief. Hoewel we moe zijn van comfortabele lockdown-dressing, kan je jas in de Nederlandse winters soms aanvoelen als het enige deel van je outfit dat wordt gezien. Daarom zijn puffers here to stay deze herfst. Naast dat ze heerlijk zitten, zijn ze opvallend, ultra trendy en tillen ze je outfit instantly naar een hoger niveau. En daar zijn we blij mee, want zeg nou zelf: waarom kiezen tussen comfort of stijl als het allebei kan? De puffers van nu combineren goed met je favoriete denim of jogpants, maar kunnen ook verrassend mooi zijn op een strakke rok of elegante pantalon.

Of het nu voor een boodschap is of avondje uit in de stad; een wikkeljas met eventuele riem is de perfecte optie en past bij vrijwel al je herfstlooks. Draag hem over knusse breisels voor overdag, over je blazer op een werkdag en over een jurk voor ‘s avonds.

Een stijlvolle jas die zelfs de meest barre weersomstandigheden trotseert is natuurlijk de parka. Dit universele kledingstuk, vaak voorzien van functionele zakken, een warme voering, capuchon en waterafstotende materialen, combineert goed met nagenoeg al je lievelings casual looks. Dus channel je inner Channel Kate Middleton op regenachtige dagen met dit veelzijdige item en ga voor de perfecte match met jeans en een paar boots. Andere leuke, onverwachts leuke combi’s? Over een knusse sweaterdress of blousejurk.

Geef je outfit die typische jaren zeventig uitstraling in een knuffelbare jas als de nepbont- of teddyjas. Misschien wel de gezelligste jassen van dit seizoen. Tijdloos, onweerstaanbaar zacht en jaar in jaar uit een blijvertje. Draag ze over een tuniek, blouse of trui met retro print en op een flared of gooi over een boho maxi jurk dan wel rok met lange laarzen of stoere boots eronder.