It’s the season

Wanneer december komt, is het tijd om je garderobe een feestelijke boost te geven. Diners met familieleden, borrels met (een select groepje) oude bekenden, het (online) kerstfeest op kantoor; met een scala aan verschillende evenementen op de kalender, komen ook een heleboel dresscodes om de hoek kijken. Voor velen is Kerstmis een tijd van feest dus waarom zou je dat niet laten zien in de manier waarop je je kleedt? Van een stijlvolle versie van een kersttrui tot die ene verbluffende kerstjurk, bij First Lady hebben we precies wat je zoekt! 

Materialen. Het vakantieseizoen draait helemaal om materialen met een luxe uitstraling, waardoor glanzende items een goede optie zijn. Ook leer, tartan en schotse ruiten of doorschijnende stukken geven je outfit die echte feestelijke uitstraling. Van een elegante glimmende blouse op een nette pantalon voor de kantoorborrel tot een ruiten rok in combinatie met knusse breisels voor de kerstbrunch en een jurk of rok in doorschijnend materiaal voor het diner thuis; voeg één a twee rijkere materialen toe en het kerstfeest kan beginnen. Maak je look af met mooie sieraden, een tas en een paar killer heels. Kies op de dagen dat je jezelf in huis wil opsluiten met een marathon aan films uit onze selectie van heerlijke, zachte pyama’s. Deze sluiten deze perfect aan op de dresscode en zorgen ervoor dat je tegelijkertijd op en top stijlvol bent voor de gelegenheid.  

Silhouetten. Een jurk of rok is uiteraard de ideale optie voor wanneer je extra gekleed naar een evenement wil gaan, tegenwoordig kun je echter ook met gemak in een mooie broek met top en eventuele blazer voor de dag komen. De lange blazer is hiervoor perfect, omdat hij mooi over een jurk of rok valt, maar ook met een kort exemplaar kun je alle kanten op door bijvoorbeeld over een iets bloter jurkje te dragen bij binnenkomst. Kies vooral tijdens de feestdagen voor leuke toevoegingen als strikken, franjes, ruches, opvallende mouwen, kragen of een feestelijke print. 

Kleuren. Je hoeft niet vast te houden aan de typische rode en groene kleuren. Zwart, off white, nachtblauw, bruin, koper en alle metallics zijn geweldige alternatieven. Daarbij combineren ze een ook goed met het overgrote deel van je december garderobe. Zo kan een winter witte teddy of pufferjas bijvoorbeeld prachtig staan op een bruine of koperen jurk, maar ook over een blauw, rood of zwart ensemble is het prachtig en feestelijk.