Happy New Year!

Het nieuwe jaar is begonnen! En wat voor een jaar; 2022 brengt een aantal verfrissende veranderingen met zich mee. In tegenstelling tot de ietwat sombere en ingetogen impact die 2021 op de mode had, zullen er in 2022 een aantal fantastische trends aan het licht komen met als doel ons weer uit de Corona dip te halen. Vergeleken met de neutrale looks van vorig jaar worden er dit jaar dan ook veel levendigere, vrolijkere en brutalere invloeden op de mode verwacht, gedreven door de collectieve behoefte om terug te keren naar een normaal leven. Welke dit zijn? Lees mee!

Blaas je garderobe direct nieuw leven in door knallende kleuren met elkaar te combineren. Kies voor combinaties met contrasterende kleuren of kleuren die je normaal niet zou combineren voor een  gewaagde outfit. De truc is om vast te houden aan eenvoudige pasvormen en te kiezen voor tinten die niet direct elkaars tegengestelde zijn op de kleurenwaaier. Andere favorieten van 2022: zwart-wit combinaties en pastelkleuren. 

De jurk is voor een vrouw een van de meest veelzijdige stukken in de mode. Ga je een avond uit? Draag met een (oversized) blazer en een paar hakken en go! Naar een lunch? Boots eronder en klaar! Casual dag voor de boeg? Sneakers erbij of eventueel sloffen op stand by wanneer je op de bank wil ploffen in een heerlijke sweaterdress. De jurken van 2022 zullen gewaagd zijn met uitbundige prints, ruches, strikken en uitgevoerd in luxe materialen als leer of voorzien van see through elementen. 

Sommige trends blijken meer dan vluchtig te zijn en de opvallende mouw is daar het perfecte voorbeeld van. Dit jaar zien we nog altijd truien, jurken, tops en blouses al dan niet met een speciaal mouwtje. Het geeft je look net iets extra’s en combineert net zo makkelijk met de rest van je garderobe als je oude vertrouwde trui. Een andere populaire trend die terug is van weggeweest, is de spencer. Draag bijvoorbeeld op een pantalon met een mooie klassieke blouse eronder. Ook leuk: over een top die bij de pols qua mouw wat uitloopt. 

Ook de sportieve en comfy mode van vorig jaar is een blijvertje gebleken. Wel krijgen sommige stukken een wat meer glamoureuze update. Denk aan jogginsbroeken in materialen als suède of leer,  elegante pantalons en rokken met elastische taille of toffe hoodies die je kunt dragen als jurk. 

Bloemen staan voor vernieuwing, schoonheid en de vrouwelijke kant van de natuur. Voor de winter van 2022 echter waren ontwerpers niet meer geïnteresseerd in lieflijke patronen en rozenprints, maar kregen de bloemen een ietwat meer donkere goth-achtige uitstraling. Stoer en stijlvol, vooral in combinatie met materialen als leer of suède. Een ander wat ruiger en geliefd motief voor het nieuwe jaar: de tijger of luipaardprint. You’re gonna hear me roar!