Show your true colors

Hoewel we inmiddels alweer we het derde jaar van de Covid-19 pandemie ingaan en we 2021 in een lockdown afsloten, voorspellen de kleuren van 2022 niets dan goed. Het schitterende palet weerspiegelt optimisme, warmte, groei, opwinding, vernieuwing en een gevoel van positiviteit. Als kleur van het jaar maken we kennis met het zogeheten ‘Very Peri,’ een "dynamische blauwe tint met een levendige violetrode ondertoon. Welle kleuren we nog meer veel gaan zien dit jaar? Je leest het hier!

De blauwpaarse kleur van het jaar, ‘Very Peri,’ wordt beschreven als een warme en vriendelijke blauwe tint, die een zorgeloos zelfvertrouwen uitstraalt, gecombineerd met een zekere vrolijkheid. Naast deze fijne kleur zullen er nog veel meer blauwtinten de revue passeren in 2022. Zo zien we veel pastel- en poederblauw, bedoeld als ​​frisse wind tussen alle nog altijd geliefde beigetinten, maar ook helder blauwe kleuren die associaties met kalmte en vriendelijkheid oproepen.

Net als voorgaande jaren zijn veel van de kleuren van 2022 nog altijd geworteld in de natuur. Zo weerspiegelt het diepgroene emerald green de natuur door harmonie, groei en verfijning te vertegenwoordigen, terwijl de basilicumachtige tonen welzijn en gezondheid representeren. Geel staat dit jaar voor de frisheid van een mooie lentetuin en populaire beige tinten verwijzen op hun beurt weer naar heerlijke, warme stranden.

Felroze bloemenkleurig zijn ook in veelvoud vertegenwoordigd dit jaar, waarbij met name magenta erg geliefd is. Volgens de experts reflecteert de kleur met optimisme en escapisme, dat ons helpt om even te ontsnappen aan de realiteit. Daarnaast roept het een gedurfd en dynamisch gevoel op. Ook poederachtige roze blijft nog even te zien, bedoeld om een verfijnde, vrouwelijke en speelse touch te geven aan je looks. Felroze geeft je outfits de nodige energie, terwijl rood voor de nodige romantiek, passie en gewaagdheid zorgt.

Naast al die levendige kleuren kom je dit jaar tot rust in wit, dat een verlangen naar eenvoud en innerlijke harmonie weergeeft. En lijken grijze tonen op het eerste gezicht saai? In 2022 zijn ze de uitgelezen balans voor levendige kleuren. Welke kleuren ga jij dragen?